16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Kńour MS Libinsko ze dne 27.9.2017
Kńour MS Libinsko ze dne 27.9.2017
vloženo: 30.9.2017 17:02
autor: Arnošt Včelař

úlovky (svět)

Bezoar Ibex - turecký démon
Bezoar Ibex - turecký démon
vloženo: 6.3.2016 08:07
autor: Radek

trofeje

detail
detail
vloženo: 2.1.2014 14:18
autor: Roman Dudek

zvěř v přírodě

...
...
vloženo: 16.1.2013 13:07
autor: Marek Drha

zbraně

Sestřičky
Sestřičky
vloženo: 6.10.2013 15:58
autor: Jan Frank

fotopast

...
...
vloženo: 10.9.2013 19:16
autor: Josef Cimerman

myslivecké umění

farbiar
farbiar
vloženo: 26.3.2014 19:07
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 238062 fotek (13 dnes)
  • 8212 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9298 inzerátů (4 dnes)
  • 289 diskuzí (0 dnes)
  • 754656 komentářů fotek (13 dnes)
  • 12971 komentářů videí (0 dnes)
  • 3333068 hlasování fotek (137 dnes)
  • 56913 hlasování videí (2 dnes)
  • 38620 registrovaných uživatelů
    5 dnes nových, 18 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Játra z koloucha

Jatýrka po Lysácku,
Ještě v „minulém století“ jsme s přáteli často jezdívali lovit do prostoru Lysého vrchu. Trávili jsme zde hodně společného času, nejen o říji, ale také mnoho víkendu. Po úspěšném lovu bylo zvykem si připravit čerstvá játra. První kdo se vrátil na chatu očistil hodně cibule a dal na plotnu velký litinový pekáč a nechal v něm rozpustit kostku sádla, aby se úspěšný lovec nemusel zdržovat, a večeře byla brzy na stole. Proto jatra po „Lysácku“, vzpomínka na dobré přátele s tím, že někteří už nejsou mezi námi.
Játra nakrájíme na nudličky dáme do mísy a smícháme s trochou solamylu. Potom nakrájíme slaninu, a dáme na pánev. Přidáme ještě trochu sádla, aby se nám slanina nelepila na pánev. Pánev dám na plotnu a nechám osmahnout slaninu. Mezi tím si nakrájím cibuli, část nadrobno, a část na kolečka – přiměřeně půl na půl. Když je slanina trochu osmahnutá, přidám nadrobno nakrájenou cibuli, až pěkně zesklovatí a začíná se nám zabarvovat do zlatova. Potom přidám nakrájená játra a prudce restuji, aby se nám pěkně zatáhla. Potom přidám zbytek cibule, podleji trochou dobrého červeného vína dle chuti kuchaře a podusím do měkka. Ochutím trochu pepřem a mletou paprikou, solit si musí každý sám dle chuti až na talíři. Nahoru přidám vysmažený hřebínek slaniny na ozdobu. Pak už jen čerstvý chléb. Příprava rychlá a jednoduchá. Vždy když takto připravuji jatra, vzpomenu na přátele myslivce a dobrou partu z „Lysáku“. Dobrou chuť.
vložil: Josef Vršan
vloženo: 1.12.2013 06:34
zobrazeno: 2582x
hodnocení: 30 hlasů



Komentáře:

2.12.2013 19:44 vložil František Zapalač
1*
2.12.2013 08:48 vložil Svaťa Klement
Lysácká játra,vyhlášená dobrota.1*
2.12.2013 05:07 vložil Jaroslav Vlosovský
Jednoduché a rychlá příprava. Vypadá to moc dobře....1***
1.12.2013 17:09 vložil Milan Flora
Pepi, vypadá to jedle, dobrou chuť...1***
1.12.2013 13:08 vložil micinka
1***
1.12.2013 12:56 vložil René Hlaváč
Bašta 1****
1.12.2013 10:15 vložil Kamil Plíšek
Dobrou chuť
1.12.2013 09:20 vložil Michael Brož
1***
1.12.2013 08:56 vložil bohuslav šeda
Též mám čerstvé a něco s podobného provedu taky a hlavně srdíčko na špeku to já rád:-))
1.12.2013 08:48 vložil Lubomír Prokeš
Pepo,díky za recept, vypadá to moc pěkně, brzy to musím vyzkoušet!!!!! 1****

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.