Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie
Vzpomínka na dančí říji 2022
vloženo: 15.10.2024 13:03
autor: Petr Rolinc
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2012
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2013
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2014
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2015
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2016
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2017
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2018
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2019
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2020
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2021
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2022
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2023
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2024
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (17223)
- úlovky (svět) (2159)
- trofeje (4695)
- historie (3858)
- zvěř v přírodě (42968)
- zvěř v zajetí (3713)
- příroda (39042) (3 dnes)
- lovecké výstavy (1538)
- lovecký pes (13501) (3 dnes)
- zbraně (2567)
- lidé (4648)
- fotopast (15474)
- myslivecké umění (4820) (1 dnes)
- myslivecký interiér (457)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (7003)
- ptactvo v přírodě (19992)
- hmyz v přírodě (7014)
- obojživelníci a plazi (1341)
- květiny a houby (15511)
- myslivecké stavby (3925)
- sokolnictví (512)
- ostatní (24435)
Fotografie desetiletí
úlovky (ČR, SR)
Jelen 2013
vloženo: 7.4.2016 07:31
autor: Michal / admin /
úlovky (svět)
Jelen
vloženo: 15.9.2015 12:34
autor: Radim Hlaváček
trofeje
Detail včerejšího srnce.
vloženo: 30.5.2016 00:27
autor: Milan Ječný
zvěř v přírodě
...
vloženo: 11.9.2012 13:43
autor: Marek Drha
zbraně
Něco ze sbírky.
vloženo: 14.3.2017 10:50
autor: Ivan Nožička
fotopast
...
vloženo: 22.10.2016 19:37
autor: Jindřich Mach
myslivecké umění
Svědí, svědí, to to svědí, aneb jaro je tu.
vloženo: 25.4.2019 11:52
autor: Petr Hruška
Statistika
Připomínky a názory
Fotografie
« novější foto | starší foto » |
Nožík z řetězu
Damašek vlastnoručně vykovaný ze starého řetězu z motorové pily, zasazený do parohu se záštitou z mosazi. Délka čepele 95mm, celková délka 185mm. Jednoduché pouzdro z hověziny.vložil: Miroslav Pixa
vloženo: 13.4.2016 20:08
zobrazeno: 3635x
hodnocení: 17 hlasů
vloženo: 13.4.2016 20:08
zobrazeno: 3635x
hodnocení: 17 hlasů
Komentáře:
18.4.2016 14:22 vložil Miroslav Pixa
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
17.4.2016 20:16 vložil Josef Hanzlík
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.